Typ 2 diabetes Stockholm

Kontakt Läs mer

Söker du efter hjälp och behandling av typ 2 diabetes i Stockholm? Då ska du ta kontakt med mig! jag heter Bo Kuritzén, privatläkare och specialist inom bland annat diabetes.

Typ 2 diabetes är en av Sveriges största och vanligaste folksjukdomar. Idag räknar man med att det i landet finns över 300 000 diabetiker. Hormonet insulin reglerar mängden glukos (blodsocker) som vi har i blodet. I och med att man drabbas av diabetes ökar då mängden glukos i blodet. Drabbas du av typ 2 diabetes produceras fortfarande insulin i kroppen, fast inte tillräckligt mycket. Detta resulterar då i att man får för hög sockerhalt i blodet. Med tiden kan detta orsaka skador på njurar, ögon samt fötterna. 

Typ 2 diabetes Stockholm – Här får du hjälp!

Typ 2 diabetes är en form av vuxen- eller åldersdiabetes som nästan alltid debuterar efter 40 års ålder och behandlas med tabletter, insulin och med andra mediciner som påverkar produktionen av GLP-1, ett kroppseget hormon som påverkar bland annat insulinfrisättningen. Diabetes kan vara en ärftligt, men kan också vara ett resultat av dina levnadsvanor. Vanligen orsakat av fetma, förhöjt blodtryck, graviditet, stress eller rökning.

Vill du veta mer om typ 2 diabetes? Ring mig, så berättar jag mer kring utredning och behandlingar. Min mottagning hittar du på Birger Jarlsgatan 44 i Stockholm. Hör av dig till mig redan idag på telefon eller ta kontakt med mig via mail på.

Välkommen!

Nyckelord:

Typ 2 diabetes Stockholm

Här kan du läsa mer om min verksamhet

Här är vägbeskrivningen till min mottagning