Privatläkare allergi Stockholm

Kontakt Läs mer
Visste du att allergi är en av våra största folksjukdomar. Uppemot var femte person i Sverige är idag drabbade och de allra vanligaste allergierna är pälsdjurs- och pollenallergi. Det finns även många som också har besvär av olika födoämnen och kvalster. Helt och hållet är inte orsakerna klarlagda men risken för att få allergi är vanligare idag än för tjugo år sedan. Har en eller rent av båda föräldrarna allergi så ökar tyvärr riskerna för att ens barn också kommer att drabbas. Har du drabbats gör du rätt i att söka upp en privatläkare allergi Stockholm som hjälper dig med att konstatera vilken typ av allergi du drabbats av.

Allergi beror på att immunförsvaret i kroppen överreagerar när det kommer i kontakt med ämnen som egentligen inte är farliga.

Allergener, som de här retande ämnena kallas, kan ge upphov till allergiska symtom där de fastnar i nässlemhinnan eller de nedre luftvägarna. Allergi kan också vara säsongsbundet där symptomet endast visar sig vissa delar av året. Eftersom det kan vara svårt att fastslå vilken typ av allergi just du har drabbats av bör du söka upp en privatläkare allergi Stockholm.

Privatläkare allergi Stockholm hjälper dig

Medan säsongsbundna allergier bara uppstår säsongsvis i form av symptom kallas allergier du har året runt för perenner. Pollenallergi är exempel på en säsongsbetonad allergi medan en perenn allergi kan uppkomma av kvalster och pälsallergier. Det viktiga när man är allergisk är att utesluta eller utestänga det man inte tål. När det inte går kan man mildra besvären och den hjälpen får du av privatläkare allergi Stockholm. Det finns receptfria läkemedel som lindrar besvären och räcker inte det så finns det kortisonliknande läkemedel som dämpar inflammationen i näsan och från att sprida sig. Detta behöver du dock gå till en privatläkare allergi Stockholm för att konstatera. Gör det redan idag och lindra eller bli helt kvitt dina besvär.

Här kan du läsa mer om min verksamhet

Här är vägbeskrivningen till min mottagning